Quornfylld tomat

Mums, detta är en rätt som jag älskar och definitivt kommer att laga igen! Att fylla grönsaker är ju briljant, är det inte tomater kan man använda aubergine, squash, paprika, kål eller salladsblad, bara fantasin sätter stopp!

Recept: Laga Lätt


Quornfylld tomat

4 portioner

  • 1 lök
  • 1 påse quornfärs
  • 2 msk olivolja
  • 1 burk ajvar
  • salt och peppar
  • 1 klyfta vitlök
  • Basilika
  • 500 g färska rödbetor
  • 4 bifftomater
  • flingsalt
  • 1.5 dl matyoghurt

Sätt ugnen på 250 grader. Skala och finhacka löken. Bryn tillsammans med vitlök och quornfärs. Tillsätt ajvar och 2 dl vatten. Skrubba och kvarta rödbetorna. Skär ett lock på tomater och ta ur kärnhuset. Fyll dem med färsblandningen. Lägg tomaterna och rödbetorna i en ugnsfast form ringla över olivolja och flingsalt. Gratinera i 20-30 minuter. Servera med yoghurt.

Annonser

En reaktion på ”Quornfylld tomat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s