Krämig ratatouille

Gud vad jag älskar denna rätt, den är så gudomligt god! Receptet är från mattidningen laga lätt, fast då har de använt getost istället för fetaost, men jag kunde inte hitta någon sådan utan löpe! (Därför tog jag fetaost, vilket jag älskar). Nu skall jag ut och ha kul, hoppas ni får en fin kväll!

Krämig ratatouille

4 portioner

  • 1 aubergine
  • 2 zucchini
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk körsbärstomater
  • 2 msk olivolja
  • 150 g fetaost
  • 2 dl mild ajvar
  • 1 kruka basilika
  • ½ kruka oregano
  • 1 msk balsamvinäger
  • Salt och peppar

Sätt ugnen på 225 grader.  Skär auberginen, zucchini och rödlök i grova bitar. Skala och hacka vitlöken. Lägg i en ugnsfastform. Vänd ner tomater, olivolja, salt och peppar. Rosta i 25 – 30 min. Smula ner osten. Blanda i ajvar och hackade örter.  Smaka av med balsamvinäger och mer salt och peppar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s