Rödbetsquinoa med halloumi

De andra hade redan ätit denna rätt en gång, och älskade verkligen den! Mamma ringde till och med upp till Uppsala för att berätta att hon precis ätit det godaste någonsin, så ni förstår att jag hade höga förväntningar om denna rätt! Men tyvärr blev jag rätt besviken, quinoan var nästan smaklös, och rätten var inte så mycket mer än vacker att titta på! Kanske skulle det bli godare om man kokade quinoan i buljong?


Rödbetsquinoa med halloumi

4 portioner

  • 4 rödbetor
  • 2 dl quinoa (kokt i buljong)
  • 2 paket halloumi
  • Ruccola
  • Salt och peppar
  • 2 dl yoghurt
  • 100 g fetaost
  • 1 klyfta vitlök

Borsta betorna och skär i mindre bitar. Koka betorna i ca 5 minuter och lägg sedan i sköljd quinoa. Krydda med salt och låt koka i 15 minuter. Grilla osten i ca 2 minuter per sida. Smulera ner fetaosten i yoghurten och pressa ner vitlöken. Vänd ner ruccolan i quinoan och krydda. Servera.

Annonser

2 reaktioner på ”Rödbetsquinoa med halloumi

  1. Jag kokar alltid quinoa i buljong, den smakar inte så mycket. Att ha i saffran är oxå en höjdare fast då använder man bäst den vanliga ”vita” quinoan.

    Men jag gillade receptet, ska tillaga det rätt så snart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s