Snabba chilifisken

På en lektion om kolhydrater diskuterade vi hur det kommer sig att unga äter mindre och mindre potatis (pommes och chips räknas inte). Och de flesta utav oss som satt där sa att det berodde på att det är så omständligt att koka potatis. Men då menade vår föreläsare att det går snabbare att tillaga potatis än att koka pasta. För potatisen kunde man nämligen köra i mikron. Mikrad potatis kom nog som en överraskning för oss alla, ingen av oss hade någonsin testat det. Så idag blev det helt enkelt att skala potatis, picka några hål och stoppa in den i mikron. Och det gick! Dock smakade den inte likadant som kokt, den påminde väldigt mycket om sådan potatis man får i frysta lunchlådor. Men det är skönt att veta att man även som stressad student kan äta potatis ibland, för det är faktiskt gott.

Snabba chilifisken

2 portioner

  • 200 g vit fisk
  • 5 cm purjolök
  • ½ röd paprika
  • ½ grön paprika
  • 1 dl gröna ärtor
  • ½-1 dl vatten
  • 1 burk cream fraiche chili och paprika
  • salt och peppar
  • persilja
  • 300 g potatis

Skölj och strimla grönsakerna. Häll i vatten och fraiche i en kastrull, lägg i fisken och låt koka upp. Lägg ner grönsakerna och kryddor. Låt sjuda under lock tills fisken är klar. Servera med potatis och sallad.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s