Frukt och nötkaka

Frukt och Nötkaka

10 portioner

  • 200 g torkade fikon
  • 50 g torkade aprikoser
  • 200 g hasselnötter
  • skalet av en apelsin
  • 100 g god choklad

 

  • Glass och frukt till servering

Skär av ”skaftet” på fikonen. Rosta nötterna några minuter i en 220 grader varm ugn. Mixa den torkade frukten till en grov smet. Mixa sedan ner de
varma nötterna, tills det fortfarande är som en smet. Bryt ner chokladen, och häll ner riven apelsinskal. Mixa. Tryck ut smeten i en form och låt stå i kylen
några timmar.Tryck ut hjärtan med en pepparkaksform och servera med glass och frukt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s