Gul morotsoppa med ingefära

Gul morotsoppa med ingefära

4 portioner

  • 1 lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Ingefära (färsk)
  • Chilipulver
  • 2 potatisar
  • 500 g morötter
  • 6 dl kycklingbuljong (2 tärningar)
  • 1 burk kokosmjölk
  • Salt
  • Peppar

1. Skala och dela morötter och potatis. 2. Finhacka lök och ingefära. 3. Fräs löken med chili, vitlök och ingefära. Häll sedan ner potatis och morötter, låt fräsa en stund. 4. Häll på buljong och kokosmjölk. Låt koka under lock i ca 20 min. 5. Mixa soppan slät och smaka av med mer chili, salt och peppar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s