Het tonfiskgryta

I dag blev det en proteinrik gryta. Från början hade jag inte tänkt att den skulle bli så full utav just protein, utan jag vill mest göra en smakrik gryta med tonfisk. Men sedan så tillkom ju bönor, keso och räkor. Det var i alla fall gott, dock lite starkt.

Het tonfiskgryta

4 portioner

  • 1 lök (gul)
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • Spiskummin
  • Curry
  • 500 g tomatkross chili
  • 1 tärning kycklingbuljong
  • 1 dl vatten
  • Honung/socker
  • 2 paprikor
  • 6 champinjoner
  • 1 burk vita bönor
  • 1 burk tonfisk
  • 200 g räkor
  • Peppar
  • Keso, kesella eller yoghurt till servering

Hacka löken och bryn i en kastrull med vitlök, spiskummin
och curry. Häll i tomatkross, vatten och buljong, droppa i lite honung och låt puttra under lock i 10 min. Strimla under tiden paprikan, och skiva svampen.
Häll ner svampen och paprikan. Lägg på lock och låt puttra i 10 min till.
Skölj bönorna och låt tonfisken rinna över. Lägg sedan ner i grytan och
smaka av med mer kryddor. Låt bli varmt och servera med t.ex. bulgur och keso.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s