Tandooriröra

Jag har mer och mer börjat att tycka om det indiska köket, och idag tycker jag att det blev väldigt gott. Till åt vi ris, men man skulle lika gärna kunna ha naanbröd, det hade jag nog hellre velat ha när jag tänker efter. Till serverades även en yoghurtsås med smak av mango, det passade till själva röran/pytten/färsen eller vad man nu kan kalla det.

Tandooriröra

4 portioner

  • 1 stor lök (gul)
  • 3 pressade vitlöksklytor
  • 1 aubergine
  • 200 g frusen blomkål
  • 1 stor burk majs
  • 350 g nötfärs eller quornfärs
  • 0.5 – 0.75 dl matsked mangochutney
  • Tandoorikrydda
  • Peppar
  • 3 – 4 msk Japansk soja
  • Yoghurt
  • Mangochutney
  • Salt

Strimla löken, tärna auberginen. Stek löken i en stor panna tillsammans med vitlöken. När löken börjat få färg, rör ner auberginen. Häll i färsen, krydda med tandoori.När färsen är genomstekt, rör ner chutney, ca 3-4 msk soja, majs och blomkål. Låt allt bli varmt och smaka av med peppar och ev mer tandoori. Blanda yoghurt och chutney, salta. Servera allt med ris eller naanbröd.

Annonser

En reaktion på ”Tandooriröra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s