Ugnspannkaka med mandel och morot

Idag kände jag ingen inspiration alls till att laga mat. Kanske berodde det på att jag varit i skolan över 10 timmar och var helt slut. Därför blev det att vi gjorde om ett recept från det senaste numret av Buffé. Ugnspannkakan blev god, men då vi bl.a bytte ut baconet hade vi nog behövt ersätta det med något annat smakrikt. Kanske några örter?

Recept: Buffé


Ugnspannkaka med mandel och morot

4 portioner

  • 4 dl mjöl
  • 8 dl lättmjölk
  • 4 ägg
  • 2 rivna morötter
  • 1 riven palsternacka
  • 2 rivna potatisar
  • Salt och peppar
  • 1.5 dl hackad mandel
  • Några goda örter
  • 1 äpple
  • 2 dl rårörda lingon

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, ägg, kryddor och 4 dl mjölk. Riv grönsakerna och blanda ner i smeten. Tillsätt 4 dl mjölk. Hacka mandeln i valfritt stora bitar och rör ner i smeten. Smörj en ugnsfast form och häll ner smeten. Grädda ca 30 min i ugnen. Under tiden, tärna äpplet, blanda med lingon och ställ kallt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s