Morotskaka

I Leilas kakbok heter denna skapelse världens godaste morotskaka, och jag kan inte annat än att hålla med. Den är verkligen hur god som helst, och väl värd att baka! Dessutom är den söt att titta på, fast det kanske beror på att Calle var så duktig på att forma morötter av marsipan.

Morotskaka

  • 3 eko ägg
  • 3 dl ströskocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 1.5 tsk malen
  • kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 0.5 tsk malen ingefära
  • 1 nypa salt
  • 1.5 dl solrosolja
  • 4.5 dl rårivna morötter

Frosting

  • 60 gr mjukt smör
  • 4 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • skal av 1 lime
  • 100 gr philadelphia

Sätt ugnen på 150 gr. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda torra ingredienser och vänd ner i äggsmeten. Tillsätt olja och rivna morötter. Häll smeten i smord och bröad form, 24 cm. Grädda i ugn ca 55 minuter. Låt kakan svalna. Vispa alla ingredienser till frostingen krämigt. Bred över kakan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s