Saftigt morotsbröd

Saftigt morotsbröd

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten, 37ºC
  • 1 riven morot
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk salt
  • 2 msk sirap
  • 250 g Kesella
  • 7 dl Grahamsmjöl
  • Ca 7-8 dl vetemjöl ( fullkorn )

Smula jästen i en bunke. Häll i lite av vattnet och rör om tills jästen har löst sig. Tillsätt sedan resten av vattnet, olivolja,riven morot, salt, sirap, kesella, grahamsmjöl och vetemjöl. Arbeta degen väl , och låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter. Stjälp upp degen på mjölad yta och arbeta den ytterligare någon minut. Platta ut degen i en  långpanna med bakplåtspapper och skär degen i rutor med en vass kniv. Strö över lite gryn. Låt jäsa övertäckt i ca 20 minuter Grädda mitt i ugnen i 225º i ca 15 minuter. Dela upp i rutororna och låt kallna på galler med en bakduk över.

Tänk på att morötterna skall vara rumstemp när de rörs ner i blandningen.

Annonser

En reaktion på ”Saftigt morotsbröd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s