Jordnötsbars

Jag älskar bars i alla dess former, det är så gott att sitta och smaska på till en stor kopp kaffe. Den senaste tiden har jag dock kanske varit lite onyttig, så därför bakade jag idag mina egna lite naturligare och ”nyttigare” bars. Detta är fortfarande godis, men ett bättre alternativ än snickers.

Jordnötsbars

20 st

  • 1 dl fullkornsvetemjöl
  • 1 tesked kanel
  • ½ tesked bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • lite mer än 1 dl ekologiskt jordnötssmör
  • 1 dl mörkt muscovadosocker
  • ca ½ dl honung
  • 1 ägg
  • 2 äggvitor
  • 2 teskedar solrosolja
  • ca 2½ havregryn
  • 2 dl russin
  • 1 dl hackade hasselnötter

Blanda mjöl, kanel, vaniljsocker, bakpulver och salt. Och sätt ugnen på 175 grader. Mixa jordnötssmör,olja, socker och honung i en annan skål.  Blanda 1 ägg, och 2 äggvitor i en tredje skål. Rör ner nötter,ägg, russin och havregryn i jordnötssmörssmeten. Bered till en jämn smet. Rör ner mjölblandningen, lite i taget. Ta inte mer än tills det har formats till en lättarbetad deg, behövs häll ner lite extra havregryn.  Lägg bakplåtspapper i en form, och kavla ut degen till en stor kaka. Tänk på att inte göra kakan för tunn. Grädda i ca 15 – 20 min. Eller tills toppen är torr och lite hård. Skär sedan upp i bars, och avnjut med en kopp kaffe, eller efter ett träningspass.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s