Morotsbulgur med mangold och avocadokräm

Det är från början ett recept från allt om mat, men vi gjorde om det så det passade oss. En helt okej vardagsmiddag, speciellt gott blev det med de salta och krispiga nötterna. Äggen la vi till för att få i oss lite mer protein. Jag åt mina kokta och Calle sina stekta.

Recept: Allt om mat


Morotsbulgur med mangold och avocadokräm

4 portioner

  • 2 morötter
  • 2 rödlökar
  • 6 dl vatten
  • 1 tärning buljong
  • 1/2 tsk + 1/2 tsk salt
  • 3 dl bulgur
  • 1/4 mangoldstånd (300 g) eller färsk spenat
  • 4 ägg
  • 1 dl salta cashewnötter
  • Avokadocrème:
  • 1 avokado
  • 2 dl lätt creme fraiche
  • 1 klyfta vitlök
  • citronsaft
  • örtsalt

Skala och grovriv morötterna. Skala och skär löken i tunna klyftor. Koka upp vattnet med buljong. Tillsätt bulgur, morötter och hälften av löken. Låt koka under lock ca 10 min. Strimla mangolden. Fräs mangold och resten av löken i en släpplätt-panna. Krydda med 1/2 tsk salt.  Skala och gröp ur avokadon. Mixa avokado och lätt creme fraiche och smaka av med 1/2 tsk salt. Lägg upp bulgurn på ett fat och lägg på mangoldfräset. Strö över nötterna och servera med avokadokrämen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s