Lax med nötigt parmesantäcke

Lax med nötigt parmesantäcke

4 portioner

  • 4 bitar lax
  • salt och peppar

Nötröra:

  • 1 1/2 dl mandlar (ca 100 gram)
  • 1 kruka basilika, använd även stjälkarna
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk olivolja
  • 1 dl riven parmesan

Finhacka nötter, basilika och vitlök. Tillsätt olja och parmesan. Blanda  Sätt ugnen på 200°. Häll olja i en ugnssäker form. Vänd runt laxen i oljan och salta. Lägg på nötröran. Stek mitt i ugnen, ca 15 min.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s