Tonfisksallad med mathavre

Detta är absolut en av mina favoritsallader, passar perfekt att blanda ihop när man inte har några ideér eller någon tid (vilket jag inte har nu i slutet av terminen). Till rekommenderar jag att man äter ett gott bröd och avslutar med en frukt.

Tonfisksallad med mathavre

2 portioner

  • 1 dl mathavre
  • 1-2 msk balsamvinäger (krämig)
  • Salt och peppar
  • 1 konserv vita bönor (410g)
  • ½ rödlök
  • ½ påse färsk ruccola
  • 1 burk tonfisk i vatten
  • 50 g soltorkade tomater
  • Chiliflakes

Koka mathavren enligt förpackningen. Skölj bönorna. Skär löken i strimlor och skölj salladen. Strimla de soltorkade tomaterna. Blanda 1 msk balsamvinäger med mathavren, salt och peppra. Häll av vattnet från tonfisken och dela den i mindre bitar i burken.  Blanda alla ingredienser i en stor skål, krydda med lite chiliflakes. Servera med bröd och balsamvinäger.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s