Sega chokladmaränger

Sega chokladmaränger

  • 7 st ekologiska äggvitor
  • 5.25 dl strösocker
  • 100 g mörk kvalitetschoklad 70%

Sätt ugnen på 130 grader, varmluft. Blanda äggvita och strösocker i en rostfri bunke. Sänk ned bunken i vattenbad och värm marängen till 60-65 grader under konstant vispning, kontrollera temperaturen med hjälp av en stektermometer. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med en elvisp tills den kallnat, enklast i en bakmaskin. Stanna inte vispen förrän det är färdigt, då finns risk att marängen sjunker ihop!  Smält chokladen och blanda den, endast lite, med marängen. Klicka ut marängen med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda dem i ugnen i 45-55 minuter, marängerna ska vara sega lite i mitten.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s