Laxpasta med färskost, tomat och lök

Här kommer en mumsig pastasallad som jag slängde ihop idag. Då vi hade en massa färskost hemma tänkte jag att det kunde vara gott att smälta ner i pastan, och det var supergott.

Laxpasta med färskost, tomat och lök

4 portioner pasta

  • 1 – 1.5 dl färskost light
  • 200 g kallröktlax
  • Basilika
  • Salt och peppar
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 rödlök
  • olja
  • 1 tsk socker

Sätt ugnen på 220 grader. Lägg tomaterna i en form och baka i ca 5-10 min högt upp. Koka pastan. Hacka löken och stek mjuk i en stekpanna. Häll över sockret och låt det smälta. Rör om. Häll av vattnet från pastan, och häll sedan tillbaka pasta i kastrullen. Rör ner färskost, basilika, salt och peppar. Klipp ner laxen i mindre bitar. Servera med ugnsbakade tomater och sötad lök.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s