Linsgryta med russingryn

Denna vecka försöker vi hålla matkostnaderna nere och därför kommer det att ätas en del linser. Dock inget mig emot, jag gillar linser och det är bara ett plus att de är nyttiga.
Till serverades såklart broccoli, och Calle hade en massa vitlökssås till.

Linsgryta med russingryn

4 portioner

  • 1 lök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • Curry, Chili, Kanel
  • 3 dl vatten
  • 1 tetra tomatkross
  • 1 tärning buljong
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk mangochutney
  • 2 dl röda linser
  • salt och peppar
  • 4 portioner couscous
  • 1 dl russin
  • 2 msk mangochutney
  • salt och peppar
  • olja
  • massa persilja

Finhacka löken och bryn med vitlök, chili, kanel och curry. Häll på vatten, buljong, tomatkross och linser. Låt koka upp, rör om. Häll sedan ner chutney och pure. Låt puttra under lock i ca 10-15 min. Koka couscousen enligt förpackningen. Rör ner chutney, russin, kryddor och persilja. Smaka sedan av grytan med mer kryddor. Servera

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s