Äppelpannkaka

Ugnspannkaka lagas det rätt ofta här hemma. Det är både billigt och jättegott. Sist provade vi dock en liten annan variant vilket jag tycker blev jättegott. Nötterna kan man variera och vill man kan man servera med hallonsylt.

Äppelpannkaka

4 portioner

  • 2 stora äpple
  • 4 ägg
  • 8 dl mjölk
  • 4 dl mjöl
  • 1 dl hackad mandel
  • kanel och kardemumma
  • lingonsylt

Skär äpplet i skivor. Smörj en ugnsform och lägg skivorna i. Vispa, ägg, mjölk och mjöl till en jämn smet. Krydda med kanel och kardemumma. Häll smeten i formen, strö över nötterna och baka i ugnen i ca 25-30 min i 200 grader. Servera med vitkål och lingonsylt

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s