Tunisisk fisksoppa

Jag vet inte hur det gick till, men på två dagar har jag lyckats äta väldigt mycket fisksoppa och 1 hela limpa. Jag antar att min kropp suger i sig näring efter sjukdom. Detta är en mumsig fisksoppa, dock skall man vara försiktig med harissa, det är starkare än vad man tror.

Tunisisk fisksoppa

4 portioner

  • 1 stor gullök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 stor morot, strimlad
  • 6 dl vatten
  • 1 dl röda linser
  • 0.5-1 tsk harissa
  • 4 msk tomatpure
  • spiskummin
  • curry
  • gurkmeja
  • 2 tärningar buljong
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 påse blandade fisktärningar
  • vitpeppar och salt

Strimla löken och moroten. Fräs i olja i en stor kastrull. Finhacka vitlöken och låt den fräsa med. Häll på linser, vatten, buljong och alla kryddor och tomatpuren. Låt småkoka under lock tills linserna och morötterna är mjuka. Häll på kokosmjölken och låt bli varmt. Häll ner fisken och låt sjuda under lock i ca 4 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med ett gott bröd och gärna en klick yoghurt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s