Svamplasagne

Jag är inget fan eller hejjare på att plocka svamp, men att äta svamp gör jag gärna ofta och mycket. Trots få ingredienser som behövs köpas hem så är denna lasagne jättegod! Har ni hemma en tjock och krämig balsamvinäger, testa att ringa lite över, ni kommer inte ångra er!

Svamplasagne

4 portioner

  • 1 liter champinjoner
  • 1 stor gul lök
  • smör
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 2.5 dl grädde
  • 0.5 – 1 tärning svampbuljong
  • kinesisk soja
  • salt och peppar
  • eventuellt lite timjan
  • 1 paket färska lasagneplattor
  • 150 g riven västerbottenost
  • BALSAMVINÄGER

Hacka svampen grovt. Finhacka löken. Fräs svamp och lök i smör i omgångar och lägg i en kastrull, gärna med teflonbotten. Strö över mjöl och rör om. Tillsätt mjölk och grädde och koka upp under omrörning. Koka i någon minut och smaka av med soja, salt, peppar, buljong och timjan. Varva i en form. Börja med svampsås, sedan plattor, svampsås och och uppreda tills formen är klar, avsluta med sås och ost. Gratinera i 225 grader i ca 30 minuter. Servera med balsamvinäger och en god sallad.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s