Krämig fiskgryta med rotfrukter

En mild och krämig fiskgryta som serveras med vitlöksbröd. Gott, gott, i, gott, gott. Jag rekommenderar verkligen att man reder grytan, den blir mycket godare och gräddigare då. Själv gjorde jag det genom att forma smör och mjöl till en klump och sedan vispa ner i grytan.

Krämig fiskgryta med rotfrukter

4 portioner

  • 1 påse blandade fisktärningar
  • 1 burk kräftstjärtar
  • 2 morötter
  • 1 stor palsternacka
  • 1 gul lök
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl vitt vin
  • 6 dl fiskbuljong
  • 2 dl grädde
  • redning
  • salt och peppar
  • persilja
  • vitlöksbröd

Strimla löken. Skala morötterna och palsternackan, tärna dem sedan. Fräs löken i en stor kastrull, rör sedan ner rotfrukterna. Bryn, men låt dem inte ta färg. Häll på vin, tomatpuré och buljong. Låt puttra under lock till rotfrukterna börjar bli mjuka. Häll av rotfrukterna och löken i en bunke. Häll ner grädden i vätskan som är kvar, och red! Smaka av med salt och peppar. Lägg ner fisktärningarna och låt sjuda några minuter under lock. Rör ner rotfrukterna och löken igen, krydda med persilja. Servera med vitlöksbröd och toppa medkräftstjärtarna!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s