Tonfiskpasta med citron och bönor

Tonfisken på konserv är underskattad! Den är ju både god, nyttig och så enkel att använda. Nyttig snabbmat! Det är bara att öppna och äta. Här kommer en variant som jag bara slängde ihop idag, mycket gott!

Tonfiskpasta med citron och bönor

4 portioner

  • 1 lök
  • 1 klyfta vitlök
  • smör
  • 2 burkar tonfisk
  • 7 oliver
  • 1 burk cream fraiche
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 burk kidneybönor
  • citronsaft
  • salt och peppar
  • massa persilja och basilika

 

Hacka löken och fräs tillsammans med pressad vitlök. Häll av vattnet från tonfisken och rör ner i pannan. Fräs till vätskan kokat bort. Rör ner hackade oliver, fraiche, tomatpure, lite citronsaft, salt och peppar. Sänk värmen något och smaka av med persilja och basilika. Skölj bönorna och rör ner i såsen. Låt allt bli varmt och servera med pasta och grönsaker.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s