Västerbottenpaj

Att denna paj är underbart god kan jag lova! Detta därför att tre små tjejer nästan lyckades äta upp en hel form på väldigt kort tid. Men är det fest så är det!

Servera gärna med creme fraiche, rom och hackad rödlök.

Västerbottenpaj

8 bitar

  • 1 pajform 24 cm diameter
  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2-3 msk kallt vatten
  • ca 250 g västerbottenost
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 2 hela ägg
  • salt och peppar

Nyp ihop smör och mjöl. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut i pajformen och låt vila i 30 min i kylskåpet. Nagga sedan skalet. Separera två gulor och häll i en bunke. Knäck ner de andra två äggen. Vispa försiktigt ner grädden och sedan riven ost. Smaka av med salt och peppar. Förgrädda degen på 175-200 grader i ca 10 min. Häll sedan ner smeten i formen och grädda i ca 20 min. Låt svalna något och servera med en sallad.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s