Kryddiga älgjärpar med morotssallad

Väldigt sällan äter jag kött, och när jag gör det skall det vara Svenskt viltkött. Detta är ofta väldigt dyrt och därför äter jag kött väldigt sällan, och kanske är inte det så dumt. I alla fall, för någon vecka sedan kom jag över lite älgfärs och nu har jag äntligen tagit tillfället i akt och lagat något. Till serverades en god och stark morotssallad samt en klick cream fraiche. Calle sa gott, vilket är ett bra betyg haha!

Kryddiga älgjärpar med morotssallad

4 portioner

  • 400-500 g älgfärs
  • 1 ägg
  • 1-2 klyftor pressad vitlök
  • salt och peppar
  • 1 msk sambal oelek
  • ca 1-2 tsk spiskummin
  • lite citronsaft
  • hackad persilja

Blanda färs med alla kryddor, ägg och pressad vitlök. Rör om ordentligt och forma järpar. Gör morotssalladen och stek sedan järparna i smör i ca 5 minuter.

  • 3 morötter
  • ½ chili
  • 1 msk riven ingefära
  • havssalt
  • spiskummin (eller annat krydda om man så vill)
  • 150 g fetaost
  • hackad persilja
  • honung
  • pumpakärnor

Skär moroten i slarviga bitar. Finhacka chilin och riv ingefäran. Stek morötterna med chilin, ingefäran och ingefäran i ca 10 minuter, men akta så inget bränns. Lägg i en skål, ringa över salt, persilja och honung. Smula över fetaosten lite slarvigt och toppa med pumpakärnorna. Stek järparna nu och servera sedan allt tillsammans.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s