Ostfylld portabellosvamp

Ingen missade att lönen kom i går, eller CSN för oss studenter. Som vanligt när jag får pengarna fyller jag på icakortet och lagar något riktigt gott. Calle ville ha kött och därför fick jag komma på något vegetariskt som kändes lite lyxigt.

Ostfylld portabellosvamp

1 portion

  • 1 portabellosvamp
  • 2 färska champinjoner
  • 1 klyfta vitlök
  • ½ liten rödlök
  • 1 skvätt vispgrädde
  • några droppar kinesisk soja
  • persilja
  • salt och peppar
  • riven lagrad ost tex västerbottenost

Sätt ugnen på 225 grader. Skär bort ”stammen” på svampen och lite på undersidan så svampen ser ut som en skål. Hacka och lägg i en skål. Hacka löken och champinjonerna och lägg i skålen. Pressa över vitlöken, rör ner tillsammans med persilja. Stek detta i en stekpanna med smör, häll över grädde, soja och smaka av med salt och peppar. När svampan blivit som en stuvning lägg i portabellosvampen och toppa med massa ost. Lägg på en plåt eller form och baka i ca 6-7 minuter i ugnen. Servera med något gott.

Annonser

3 reaktioner på ”Ostfylld portabellosvamp

  1. Åh vad gott det blev! Jag följde ditt recept men hade i lite tärnad halloumiost och lite rivna morötter också. Till det blev det jordärtkocksmos och en sallad på vitkål, äpple och polkabeta. Värsta lyxlunchen, men så har jag ju lov då får man lyxa till det. =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s