Cheesecake med choklad och kokosbotten

När man har finbesök måste man ju bjuda på något gott! Denna kaka gick hem hos alla!
Om ni undrar vem det var som åt sådan stor bit så var det Calle 😉 Jag rekommenderar dock att man delar biten nedan i 3 bitar, kakan är väldigt mättande.

Cheesecake med choklad och kokosbotten

8-10 bitar

  • 200 g marylandcookies
  • ca 100 g smör
  • ½ dl kokosflingor
  • ½ dl strösocker
  • 5 ägg
  • 450 g cream cheese
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker

 

Smör en springform på 24 cm i diameter. Krossa kexen i en mixer och blanda med socker och kokosflingor. Häll ner smält smör. Häll lite smör i taget, det kan hända att du inte behöver allt beroende på hur finmalda kakorna är. Häll smulorna i springformen och tryck dem lätt med baksidan av en sked. Baka i ugnen på 175 grader i 15 minuter. Vispa ägg, ost, socker och vaniljsocker till en slät smet. Häll i formen och grädda längst ner i ugnen i 30-35 minuter (eller tills kakan har stelnat). Ta ut kakan och låt svalna i 10 minuter. Blanda fraiche, socker och vaniljsocker och bred över kakan. Grädda i 5 minuter till. Plasta in kakan när formen svalnat och låt gotta till sig i kylen över natten.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s