Fiskgryta med citron och tomat

Minst en gång i veckan blir det fisk här hemma. Ofta brukar jag köpa frysta fisktärningar och sedan svänga ihop något. Denna gång blev det en gryta med tomat, vin, citron och sambal oelek. Till serverades ris, men jag tror att vitlöksbröd hade varit en fullträff.

Fiskgryta med citron och tomat

4 portioner

  • 1 gul lök
  • ½ fänkål
  • 1 – 2 tsk sambal oelek (jag tog 1)
  • 3 kvisttomater
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl vatten
  • 2-3 lagerblad
  • Skalet av ½ citron
  • Timjan
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 1 nypa socker
  • 2 dl grädde
  • salt och peppar
  • 400 g fisktärningar

Strimla löken och fänkålen. Fräs med smör i en stor kastrull. Rör ner sambal. Hacka tomaten och rör ner. Fräs i några minuter. Häll på vin, vatten, tomatpuré, lagerblad,socker, timjan och buljong. Låt puttra under lock i 10 minuter. Riv i citronskal och häll i grädde. Rör om och häll i fisken. Låt sjuda under lock i ca 4-5 minuter. Smaka av med salt och peppar och servera med valfria tillbehör.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s