Tacolasagne

Här kommer en rätt som legat och väntat på mig länge och jag tycker att den var jättegod. Det fiffiga med denna rätt är att den kan göras både vegetarisk och med kött. Ett tips är om man kör den vegetarisk är att blanda ner kokta linser också, detta för att quornfärs och liknande oftast bara säljs i påsar om 300 g.

Rätten kan även varieras genom att välja olika salsor då det finns en uppsjö i affärerna. Jag valde även att göra min egna tacokrydda, men har man inte tid går det lika bra med vanlig kryddmix.
Jag citerar även Calle ”- Det var asgott med chilibearnaisesås till också”

Tacolasagne

4 portioner

  • 1 lök
  • 400 g köttfärs eller quornfärs
  • 1 burk chunkey salsa
  • 1 påse taco kryddmix
  • 0.5 dl vatten
  • 1 paket färska lasagneplattor
  • 3 msk smör
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 150 g riven herrgårdost
  • salt och peppar
  • 1 stor tomat

Hacka löken och fräs tillsammans med färs. Tillsätt kryddmix, tacosås och vatten. Låt puttra till vätskan försvunnit. Ställ undan och börja med ostsåsen. Smält smöret och häll i mjölet. Tillsätt mjölken i omgångar under omrörning.Låt koka några minuter på svag värme. Avsluta med att röra ner 100 g ost och salt och peppar. Häll ett tunt lager ostsås i botten av en form och varva sedan lasagneplattor med färs och ostsås. Avsluta med ostsås, skivade tomater och 50 g riven ost. Grädda på 225 grader i 15-20 minuter. Servera med grönsaker.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s