Jordgubbssemifreddo

Vilken underbar kväll det blev i går! Trevligt sällskap, bra väder och jättegod mat! För det är verkligen något speciellt med grill, stämningen blir magisk och alla blir som tossiga! Till efterrätt hade jag även gjort en jordgubbssemifreddo från Leilas nya kokbok! Den blev jättegod, allt tog slut! Jag och Calle hade tänkt att vi skulle bjuda på den i rån men det tyckte inte Benjamin. Så han välte ner alla rån utom ett i vasken så de blev degiga och äckliga. Så det blev det traditionella skål och sked, men det var gott det också!

Bilden blev dock inget bra, men det var bara för att vi stressade med att ta en bild innan glassen skulle ut och ätas på gården.

Recept: Leila


Jordgubbssemifreddo

4 stora 8 små

  • 1 liter jordgubbar
  • ½ dl vatten
  • 2 dl rårörsocker
  • 4 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 färsk vaniljstång
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl tjock grekisk yoghurt

Skiva jordgubbarna och koka dem med vattnet och rårörsockret till en simmig kompott. Koka i 30 minuter och låt svalna.

Separera äggvitor och äggulor. Vispa äggulorna med ½ av sockret och fröna i vaniljstången. Vispa grädden fluffig och rör sedan försiktigt ner den med yoghurten. Vispa äggvitorna med ½ av sockret till ett hårt skum. Vänd ner gräddblandningen och äggvitorna med äggulorna. Rör försiktigt och inte för kraftigt. Rör ner kompotten. Sätt lock på bunken eller häll glassmeten i annan form med lock. Frys i 3-4 timmar och servera när den är mjuk i mitten.

Annonser

En reaktion på ”Jordgubbssemifreddo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s