Pizza Capricciosa

I går blev det en annan av Calles favoriter, Pizza. Hemmagjord pizza kan blir djävulskt god ibland och man kan inte sluta äta. Så blev den igår och Calle lyckades sätta i sig 2.5 pizzor och jag nästan 1 hel. Jag kan lugna er med att de inte var så stora som på pizzeria, vi har nämligen en miniugn vilket gör att de blir fyrkantiga istället för runda.
På hade vi det vanliga, men jag hade läste att Leila brukar skiva vitlök på, så det gjorde vi också! Tummen upp!

Pizza Capricciosa

4 pizzor

  • 15 g jäst
  • 3 dl vatten
  • 2 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl durumvetemjöl
  • ca 5½ dl vetemjöl special

Lös upp jästen i fingervarmt vatten. Rör ner socker, salt, olja och durumvete. Arbeta degen i maskin och häll ner resten av mjölet lite i taget. Låt sedan degen bearbetas i maskin i 10 minuter tills den blir elastisk. Låt jäsa under bakduk i 45 minuter. Baka sedan ut till 4 pizzor.

Medan degen jäser kan du göra en tomatsås. Hacka lök och vitlök. Fräs med olja. Häll på en tomatkross, lite ajvar, salt och peppar, 1 nypa socker och örter. Låt puttra under lock länge!

  • 150 g skinka
  • champinjoner
  • 2 paket mozzarella (gärna 1 boll och 1 paket riven)
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 tomat
  • färska örter

Toppa pizzorna med tomatsås, strimlad skinka och champinjoner, tunt skuren vitlök och tomat. På med skuren ost och örter. Baka på 250 grader i 5-10 minuter.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s