Tortano med getost och salami

Här kommer ännu ett Callerecept. Mycket uppskattat och mättande! Detta är ett salt bröd som jag tycker passar jättebra på tex en studentskiva eller annan buffé. Vi åt det till soppa, eller rättare sagt, jag åt soppa till medan Calle tryckte i sig halva brödet själv.

Recept: Leila

Tortano med getost och salami

Bröd

  • 15 g jäst
  • 3 dl vatten
  • 2 msk olja
  • 1 msk honung
  • 1½ msk flingsalt
  • 2½dl durumvete
  • 4 dl vetemjöl special

Fyllning

  • 125 g mozzarella
  • 100 g getost
  • 1 näve körsbärstomater
  • 200 g salami
  • peppar
  • basilika

Smula jästen och lös den i fingervarmt vatten. Rör ner olja, honung, salt och durumvete. Tillsätt lite mjöl i taget och blanda till en elastisk deg. Låt jäsa i 40 minuter. Tryck ut degen (kavla ej) till en rektangel, ca 1 cm tjock. Fyll brödet med skivad mozzarella, riven getost, delade tomater, salami, basilika och peppar. Pensla kanten av degen med vatten och rulla ihop den till en rulle. Forma en krans. Sätt ugnen på 250 grader. Lägg kransen på en plåt, och låt jäsa under duk i 30 minuter. Ställ i plåten i ugnen och sänk till 200 grader. Grädda i ca 35 minuter och låt svalna på galler innan du skär upp det.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s