Baconilindad filé med citron och örter

Baconinlindad filé med citron och örter

4-5 portioner

  • 1 fläskfilé 600-700 g
  • 1 dl riven stark ost
  • skalet av ½ citron
  • basilika, tex frusen
  • salt och peppar
  • 1 paket ekologisk bacon

Putsa köttet och skär ett snitt i sidan. Vik upp och fördela citronskal, ost och basilika. Rulla ihop och vira baconet runt. Stek sedan köttet så det får lite färg. Lägg köttet i en ugnsfastform och stek i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter. Skär i köttet och se så att det inte ser blodigt ut, annars stek i ugnen några minuter till. Servera med tex sallad, klyftpotatis och en god sås.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s