Yoghurt med nötbräck

Jag tycker om att avsluta middagen med något sött. Det behöver inte vara något stort utan en frukt eller några torkade aprikoser brukar räcka. Ibland vill man dock lyxa till det lite extra och då tycker jag att du skall testa denna enkla dessert! Godast blir den om man använder en riktigt tjock yoghurt. Dessutom tycker jag nästan att man kan klassa den som nyttigt 🙂

Yoghurt med nötbräck

4 portioner

  • 4 msk strösocker
  • 2 msk smör
  • 1 stor näve blandade nötter, tex hasselnötter och mandel
  • 1-2 krm kanel
  • 4 dl tjock yoghurt

Hacka nötterna lite slarvigt, bitarna skall inte bli för små. Lägg smör, socker, kanel och nötter i en stekpanna på medelhög värme. När sockret smält och börjar bli brunt så häll ut nötblandningen på bakpapper och låt svalna. Krossa det sedan grovt med kniv. Häll yoghurten i portionsskålar eller glas och toppa med nötbräcken och lite mer kanel.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s