Couscous och spenatkaka

Jag älskar att titta på Amerikanska matprogram, bara titta på all god mat som lagas men även hitta inspiration. Denna rätt som jag lagade idag är inspirerad av Martha Stewert och smakade mycket bra. Vi åt den till en sallad, men man kan även skära den i mindre bitar och servera till en bit fisk eller kött.
När man lagar denna rätt så var inte rädd för att krydda och variera örterna efter smak.

Couscous och spenatkaka

4-6 portioner

  • 2.5 dl couscous
  • 2.5 dl vatten
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 80 g färsk spenat
  • chiliflakes
  • 250 g keso
  • 2 ägg
  • Massa goda örter
  • salt och peppar
  • olja

Sätt ugnen på 175 grader. Koka couscousen enligt förpackningen. Hacka lök och pressad vitlök. Bryn med olja. Rör ner spenaten och stek på medelhög värme i någon minut, smaka av med örter och chiliflakes. Rör ner spenatröran med couscousen, rör ner keso och ägg. Blanda ordentligt. Smaka av. Smörj en ugnsfast form på ca 20×30 cm med olja och häll ner bladningen. Släta till ytan. Baka kakan i ca 35 minuter eller tills kakan stelnat. Skär upp bitar och servera.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s