Karins potatissallad

I dag var det mamma som bestämde middag. Hon hade ätit en jättegod potatissallad på en jobbmiddag och ville så gärna äta den igen. Receptet hade hon skrivit på en liten avriven papperslapp som hon knölat ner i fickan. Rätten var jättegod, fast självklart var jag tvungen att lägga till och ta bort lite saker. Detta är i alla fall en perfekt rätt till midsommar.

Karins potatissallad

4 portioner

  • 500-600 g färskpotatis
  • 1 påse ruccola
  • 1 rödlök
  • strimlade soltorkade tomater
  • 4 tsk kapris
  • 100 g fetaost
  • Olja
  • Vinäger
  • salt och peppar
  • 1 pressad vitlöks klyfta

Skrubba potatisen och koka mjuk. Strimla rödlök och soltorkade tomater. Tärna fetaosten. Skölj salladen. Blanda olja, vinäger, kryddor och vitlök. Låt potatisen svalna, skär i önskad storlek och blanda med alla ingredienser och dressingen. Servera med tex grillspett eller grillad fisk.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s