Västerbottenpaj med svamp

Nu är Calle äntligen hos mig och vi sitter för tillfället och dricker islatte. I går bjöd jag dock på denna rätt som alla tyckte var mycket god. Till serverades även en bönsallad.

Västerbottenpaj med svamp

4-6 portioner

  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk kallt vatten

Nyp ihop, tryckt ut i en springform, nagga och ställ kallt.

  • 1 gul lök
  • 750 blandad svamp
  • salt och vitpeppar
  • timjan
  • 200 g västerbottenost
  • 3 dl standard mjölk
  • 3 ägg

Finhacka löken och tärna svampen. Fräs löken i smör och lägg i en bunka. Fräs svampen med smör tills all vätska från svampen kokat bort. Blanda svamp, lök och kryddor. Förgrädda pajskalet i ca 5-10 minuter på 225 grader. Fyll pajskalet med svampröran, strö över osten och sedan den blandade äggstanningen. Grädda längst ner i ugnen i ca 25-30 minuter eller tills stanningen stelnat. Servera med en sallad.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s