Amerikanska Kanelbullar

Igår bakade jag och Calle kanelbullar och bröd. Kanelbullarna gjorde vi nog mest tillsammans faktiskt och vi delade upp degen på 2 så man fick göra sin egen fyllning.
Calle gjorde traditionella men jag testade en ny variant som blev hur goda som helst, ni måste bara testa! De var så goda att jag åt 4 st i ett svep!

Amerikanska Kanelbullar

ca 30 st

1 sats vetedeg, tex denna

Fyllningen:

  • 3/4 dl råsocker
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 4 tsk mald kanel
  • Kardemumma
  • 70 g sötmandel och hasselnötter
  • 200 g torkade dadlar och fikon
  • 100 g russin

Glasyr:

  • 2 1/2 dl florsocker
  • 1 /2-2 msk vatten

Gör vetedegen. Hacka nötter och torkad frukt. När den har jäst baka ut på mjölat bord. Dela i två bitar. Kavla ut i en rektangel. Bred på smör, strö över socker, kanel, kardemumma, nötter och torkad frukt. Rulla ihop till en rulle och skär i bitar. Gör likadant med den andra degbiten. Lägg på plåtar med papper. Låt jäsa under duk i ca 30 minuter. Pensla sedan med vispat ägg. Och grädda i ugnen enligt vetedegsreceptet. Undertiden vispar du ihop florsocker och vatten. Låt bullarna svalna och häll sedan över lite glasyr.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s