Cheesecake med vit choklad

Nu är jag äntligen hemma från en lång och härlig trip till Grekland. Det är underbart att vara hemma igen och njuta av den svenska kylan I Grekland har jag laddat alla batteri och är nu pigg och sugen på vad hösten har att komma med!

Igår hade vi en liten fest för att fira att vi var hemma och för att vi hämtat morfar från kortidsboendet. Morfar önskade färska räkor (typiskt oss Göteborgare) och jag bakade kakan nedan! Räkorna var såklart outstanding som vanligt och kakan blev mycket god och uppskattad av alla.

Cheesecake med vit choklad

8-10 bitar

  • 200 g digestivekex eller andra torra kex
  • 75 g smält smör
  • 100 g vit choklad
  • 400 g philadephiaost
  • 250 g kesella (10%)
  • 1 dl strösocker
  • 3 ägg

Topping:

  • 2-4 dl creme fraiche (beroende på hur tjock topping du vill ha)
  • 1 vaniljstång
  • Dekor:
  • jordgubbar och körsbär eller andra bär

Värm ugnen till 175°. Smula kexen och häll på smält smör. Packa smulorna till en botten i en 24 cm form med löstagbar kant Grädda bottnen ca 10 min. Ta ut den och sänk ugnsvärmen till 150°.
Bryt sönder och smält den vita chokladen över vattenbad. Vispa samman philadelphiaost, kesella och socker.
Rör ner chokladen och äggen. Häll smeten i formen och grädda 30-35 minuter. Tårtan ska inte ta färg. Ta ut och låt den kallna och gärna stå i kylen några timmar. Till toppingen vispas creme fraiche med fröna från en urskrapad
vaniljstång med elvisp så att den blir fast och bredbar. Bred den över kakan och dekorera ev med klyftade jordgubbar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s