Kycklingpaj

Dessa fyra dagar har det blivit en massa resande, Gbg – Uppsala, Uppsala – Ånge, Ånge – Uppsala, Uppsala – Göteborg. Så ni kanske förstår att jag är helt trött!
Bröllopet var jättefint och maten var mycket god. Fast bäst var tårtan som var fylld med olika smaksättningar och sedan överdragen med vit marsipan, mums!

När jag idag kom hem från Uppsala idag bjöd mamma på denna paj, gott gott!

Kycklingpaj

6 portioner

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk kallt vatten

Fyllning:

  • ½ grillad kyckling
  • 1 bit purjolök, ca 300 g
  • Arla smör
  • 1/2 tsk salt
  • 1 röd paprika
  • 2 dl lätt crème fraiche paprika & chili
  • 3 ägg
  • 2 dl riven lagrad ost

Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter Nagga pajskalet med en gaffel och låt vila i kyl ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. Skär kycklingen i mindre bitar. Strimla purjolöken. Fräs purjolöken. Låt svalna något. Kärna ur och tärna paprikan. Blanda kyckling, purjolök, paprika, crème fraiche, ägg och hälften av osten. Förgrädda pajskalet ca 10 min. Fördela blandningen i pajskalet och strö över resten av osten. Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min. Servera med sallad.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s