Kycklingrullader med pesto

På fredagar firar man såklart att helgen är här och då vill jag gärna ha något gott att äta, ett glas kallt vin eller kall ramlösa och sedan avsluta med något sött. Efter det vill jag sitta kvar länge vid bordet och prata om allt mellan himmel och jord. Ännu härligare blir det om man dessutom dukat med fint porslin, glas och servetter och det hade vi gjort igår. Finast var detta uppläggningsfat från matteus som mamma köpte sist vi var i stan, är det inte vackert?

För att komma till sjävla maträtten så var det kyckling med smaker som hela familjen älskar. Gott!

Recept: ELLE mat & vin


Kycklingrullader med pesto

4 portioner

  • 4 kycklingfiléer
  • 4 msk grön pesto
  • 1 mozzarella
  • sallad
  • soltorkade tomater
  • cashewnötter
  • balsamvinäger och olivolja

Skär en ficka i kycklingen så den ser ut som ett hjärta. Banka ut den med en inplastad kavel eller kastrull. Bred på pesto och smula över mozzarella. Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ihop kycklingen och stäng den med tandpetare. Lägg i en ugnsfast form, häll över lite olivolja om det behövs. Salta och peppra. Baka i ugnen i ca 20 minuter. Skär i kycklingen på bitar, lägg på ett fat med sallad, soltorkade tomater, cashewnötter och ringla över dressing. Servera med ett gott bröd.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s