Hallondessert

För mig finns det olika typer av desserter, de som skall ätas på fest som man blir sprängmätt av och de som man skall äta en vardag.
Nu skall jag bjuda på en fräsch vardagsdessert som är lite lättare. Visst kräver den lite planering men lite lyx måste man ju ha tex en onsdag 🙂

Hallondessert

5 portioner

  • 2 gelatinblad
  • 250 g hallon
  • ½ dl koncentrerad hallonsaft
  • 2 dl vaniljyoghurt
  • 1 dl vispgrädde

Mixa hälften av hallonen med saften. Sila purén genom en sil så du får bort kärnorna. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Värm purén i en kastrull och smält de avrunna gelatinbladen där i. Låt purén svalna. Tillsätt purén med vaniljyoghurten. Vispa grädden styv och vänd ner den i vaniljblandningen med en slickepott. Fördela i fina glas, plasta in och låt stå i kylen minst 2 timmar. Garnera med resten av hallonen och bär innan servering.

Annonser

En reaktion på ”Hallondessert

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s