Antons kycklinggryta

Här kommer en rätt som både unga och gamla kan uppskatta. I min familj var det morfar som slickade tallriken och tyckte att rätten var mycket god. När man låter kycklingen puttra klart i grädden blir den saftig och god! Servera med ris och sallad så blir måltiden komplett.

Recept: Allt om mat

Antons kycklinggryta

4 portioner

  • 4 kycklingbröstfiléer
  • 2 msk olivolja
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 dl grädde
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 1 kruka färsk basilika

Skär kycklingfiléerna i små bitar, ca 2×2 cm. Skala och skär morötter och lök i mindre bitar och hacka vitlöken.
Bryn kyckling tillsammans med vitlök i olja, lägg i morötter och lök och stek några minuter. Tillsätt vitt vin och grädde. Låt koka under lock ca 15 min.
Tillsätt balsamvinäger och smaka av med salt och peppar. Grovhacka basilika och strö över kycklingen. Servera med sallad och ris

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s