Rosa hjärtmaränger

Idag har jag varit i farten och lagat något som fick mammas smileband att rycka när hon kom hem från jobbet. Vad kan det vara?

De är underbart mumsiga och sega i mitten. Det är något som passar till glass eller bara äta som de är. De är dessutom hur söta som helst att titta på!

Recept:  Leilas


Rosa Hjärtmaränger

  • 4 äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 1 msk citronsaft
  • röd karamellfärg

Sätt ugnen på 130 grader. Blanda äggvita, strösocker och saft av citron i en rostfri bunke. Sätt bunken i ett vattenbad (över kokande vatten), vispa för hand tills sockerkristallerna smält och marängen är cirka 60-65 grader. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen länge på hög hastighet med elvisp tills det svalnat.Vispa ner ca 10 droppar röd karamellfärg och blanda tills färgen är jämn. Spritsa ut marängen till små hjärtan på en plåt med bakplåtspapper. Dra två strängar som får mötas och bilda ett litet hjärta.Grädda i mitten av ugnen i 35–40 minuter, marängerna ska vara sega i mitten.

Annonser

En reaktion på ”Rosa hjärtmaränger

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s