Frukostmuffins med äpple

I det senaste numret av ELLE mat & vin fanns ett recept på frukostmuffins som jag blev väldigt sugen på att göra. I bland måste man ju testa något annat än gröt och fil? Så efter många om och men begav jag mig till ica för att införskaffa lite ingredienser. Sedan bakade jag nästan helt efter receptet, men inte riktigt 🙂
Jag tycker att de blev goda, påminde lite om scones, därför var det jättegott med en klicka smör på!

Recept: ELLE mat & vin


Frukostmuffins med äpple

8 st

  • 1 dl grahamsmjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ dl rårörsocker
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk bakpulver
  • 75 g smör
  • 1 stor äpple eller 2 små
  • 1 ägg
  • Äppleskivor

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser. Skär smöret i kuber och fördela i mjölblandningen med hjälp av ingarna. Skär några skivor av äpplena och riv resten. Blanda ner ägg och äpple i mjölblandningen. Blanda ordentligt. Fördela smeten i 8 stora muffinsformar och tryck ner äpple skivor i smeten. Grädda i ca 12 minuter. Servera direkt med smör och en god ost.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s