Muffins med dumle och Muffins med apelsinchoklad

Nu har precis Jessica gått och jag är ensam kvar med en mage full utav cola och muffins! Vi hade nämligen muffinsdejt idag och bakade två sorters muffins, en med dumle och en med apelsin och choklad. Dumle blev min favorit och jag slickade från pappersformarna efter!

Recept: Leilas kakbok


Muffins med dumle och Muffins med apelsinchoklad

12 små

  • 100 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 1 citron
  • 2 ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • 2 tsk bakpulver

Dumlemuffins

  • 1 sats muffinssmet
  • 1 påse dumle

Apelsinchokladmuffins

  • 2 apelsiner
  • 200 g apelsinchoklad eller mjölkchoklad

Börja med att göra grundsatsen. Smält smöret och blanda med citronskal och mjölk. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och fluffigt. Blanda äggsmeten med smöret. Blanda mjöl, salt och bakpulver ordenligt och vispa sedan ner det i smeten. (Tillsätt nu rivet apelsinskal om du skall göra apelsinchokladmuffins). Lägg ut formar i en muffinsplåt. Lägg dumlekola eller choklad i varje form och häll på smeten till ca 2/3. Grädda i ugnen på 175 grader i 12-15 minuter. Prova med en sticka, de skall inte vara kladdiga i mitten.

Fina Jessica

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s