Många tomaters tomatsoppa

När jag blev uppringd och tillfrågad att vara med i en liten artikel i UNT började började genast receptknölarna i mitt huvud att arbeta. Tanken var att jag skulle laga recept med mycket grönsaker och då ville jag ganska direkt göra en tomatsoppa på många röda och goda tomater (därav det lustiga namnet). Tomatsoppan provlagades hemma i Göteborg innan jag gjorde den i Uppsala och då lät jag den puttra länge länge och den blev så god!

Till serverade jag ugnsbakat bröd som jag gnuggat in med olja, vitlök och persilja!

Många tomaters tomatsoppa

4 portioner

  • 1 kilo väl mogna tomater
  • 2 morötter
  • 1 röd paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk torkad rosmarin
  • havssalt
  • 1/2 kruka färsk hackad basilika
  • minst 1 msk balsamvinäger
  • havssalt
  • peppar
  • 1 msk honung eller socker
  • eventuellt lite tomatpuré för att förstärka tomatsmaken
  • 4 dl vatten

Skölj grönsakerna. Skala morötterna och vitlöksklyftorna. Skär grönsakerna i bitar och lägg på en ugnsfast plåt. Lägg i vitlöksklyftorna och ringla olivolja, rosmarin och havssalt över. Låt grönsakerna rostas på 250 grader i cirka 20–30 minuter, rör om med jämna mellanrum. Mixa grönsakerna till en jämn soppa i en kastrull. Häll på vatten, tomatpuré, balsamvinäger och salt. Låt koka upp och puttra under lock i minst 20 minuter. Hacka ner basilika och smaka av med kryddor. Servera med ett gott bröd.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s