Pannacotta med cream cheese

Idag passar jag och Calle på att ha lite myskväll med god mat, dessert och rödvin! Vad det blev för mat får ni se imorgon, gott var det i alla fall för nu står magen åt alla håll. Efter maten var vi faktiskt så mätta att vi tog en timmes paus innan vi orkade med desserten.

Desserten var jättegod och Calle tryckte i sig 3 st, hur det nu gick till! Jag åt i alla fall en och njöt, en underbart start på fredagen helt enkelt!

Pannacotta med cream cheese

4-5 portioner

  • 2 gelatinblad
  • 1 vaniljstång
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 msk socker
  • 200 g Philadelphiaost
  • Bär
  • Riven choklad

Låt gelatinbladen mjuka i lite vatten. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur kärnorna. Häll 2 dl grädde, sockret, stången och vaniljkärnorna i en kastrull och låt koka upp. Låt grädden svalna och ta ut stången. Blanda sedan ned philadelphiaosten. Värm den sista dl grädden och låt de urkramade gelatinbladet smälta däri. Blanda ner gelatinbladningen med den andra gräddblandningen och häll genast upp i portionsglas. Plasta in och ställ i kylen i minst 4 timmar. Servera med färska bär och riven choklad.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s