Het majs- och paprikasoppa

Bästa maten vid förkylning är utan tvekan soppa. Problemet med soppa och alla annan mat när man är sjuk, är att den måste lagas. Det är väldigt lockande att beställa en pizza på hemkörning. Så soppa fick det bli idag och nu väntar jag på att Calle skall komma med lite gott till mig!

Soppan blev mycket god, en soppa som jag tror passar småbarn (om man tar det lugnt med chilin) som vuxna. Calle tyckte också att den var god, och han var glad att det inte var ännu en purésoppa!

Het majs- och paprikasoppa

4 portioner

  • 400 g majskolvar
  • 2 röda paprikor
  • 1 lök
  • chilipulver
  • smör
  • 1 msk mjöl
  • 5 dl vatten
  • 1 tärning buljong
  • 1.5 dl cream fraiche
  • peppar

Skär av majsen från kolvarna. Hacka lök och paprika. Fräs detta med smör och chilipulver tills det mjuknar och börjar lukta. Strö över mjölet och rör om. Häll på vattnet lite i taget och i med buljongen. Låt koka i ca 10 minuter. Mixa soppan lite slarvigt så det fortfarande är lite bitar. Rör ner fraichen koka upp, smaka av och servera.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s