Brie- och salamipaj

Har ätit denna goda paj till lunch också. Ikväll blir det däremot middag på fondueboden i Stockholm. Skall träffa alla kostvetarvänner. Fast egentligen skall jag inte säga kostvetarvänner för hälften har hoppat av det programmet och läser nu något annat eller inget alls. Skall i vilket fall som helst bli trevligt.

Brie- och salamipaj

4-6 portioner

  • 100 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2-3 msk iskallt vatten

Nyp ihop degen, tryck ut i en form, nagga och ställ kallt.

  • 100 g salami med pepparsmak
  • 250 g brieost
  • 4 ägg
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • salt och peppar
  • några körsbärstomater

Skär osten i tärningar och salamin i bitar. Lägg i pajen. Vispa ihop, ägg, grädde, mjölk och kryddor och häll över. Toppa med halverade tomater. Grädda på 200 grader i ca 30 minuter. Servera med en stor sallad.

Annonser

En reaktion på ”Brie- och salamipaj

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s